یکی از موادی که در طبیعت و مناطق مختلف کره زمین به فراوانی وجود دارد چوب است. چوب از دورترین زمانها تا به امروز مورداستفاده بشر بوده و انسانها همواره بخش مهم یا لااقل قسمتی از نیازهای مصرفی خود را از طریق این ماده تأمین میکردهاند. ضمن آنکه چوب بستری مناسب برای بروز ذوق، استعداد، هنر و خلاقیت صنعتگران و هنرمندان به صورتهای مختلف بوده است. قدیمیترین هنرِ مرتبط با چوب خراطی است و جدیدترینِ این هنرها، سوخت و نقاشی روی چوب است. ولی دشوارترین هنرهای شناختهشده از چوب، مطمئناً خاتمسازی و گرهچینی است.
چوب در برابر عوامل جوّی و دیگر عوامل محیطی پایدار نیست و آسیبپذیر است. در برابر حمله قارچها، ویروسها و میکروبها مقاومتی ندارد حتی نگهداری آن در موزهها شرایط خاصی را میطلبد، بااینهمه بخش زیادی از آثار هنری موجود در گنجینههای هنری را محصولات و هنرهای مرتبط با چوب تشکیل میدهد.
شرایط جوی سرزمین ایران چندان مناسب نیست، ناچیز بودن متوسط بارندگی سالانه و کمتوجهی به حفظ و مراقبت از جنگلها باعث شده است که منابع چوب در ایران محدود باشد ولی با همه این تفاسیر هنرهای وابسته به چوب در کشور ما، رونق داشته و دارد.
ایران از گذشتههای دور یکی از پایگاههای تولید صنایع و هنرهای مرتبط با چوب بوده است. هنرهایی نظیر خراطی، کندهکاری ، مشبککاری، گره چینی و خاتمسازی و … ازجمله آنها هستند.

در تدوین مطلب فوق از منبع ذیل استفاده شده است.
آشنایی با چوب و هنرهای مرتبط با آن، اثر حسین یاوری